Gunther Janssens

Ik ben 36 jaar, geboren te Leuven en steeds gewoond in de gemeente BOUTERSEM. Na mijn secundair onderwijs dat ik ook in Leuven genoot, heb ik rechten gestudeerd aan KU.Leuven en UCLouvain.

Na enkele jaren als advocaat aan de balie van Brussel te hebben gewerkt, ben ik HR-verantwoordelijke geworden in een advocatenkantoor. Momenteel ben ik werkzaam als personeelsverantwoordelijke bij een verzekeringsinstelling te Brussel.

Samen met mijn vriendin en mijn zoon van 5 jaar woon ik in de deelgemeente Boutersem. Op de Drogenhof, tussen het groen, de trein en onze fijne buren.

Vanaf 2000 heb ik het genoegen te mogen zetelen in de gemeenteraad van Boutersem. Momenteel ben ik er schepen van o.a. jeugd, ruimtelijke ordening, wonen, burgerlijke stand, toerisme en gemeenschapsvormende initiatieven.

Het is een bijzonder boeiende uitdaging met te mogen inzetten voor mijn dorpsgenoten. De ene materie is iets meer technisch dan de andere, hetgeen een goede mix geeft van taken. Het meest interessante is uiteraard linken te leggen tussen verschillende domeinen. Zo bijvoorbeeld RO en Sport: we werken momenteel aan het RUP “masterplan kerkomsesteenweg” waar we een recreatiezone zullen ontwikkelen aansluitend bij de nieuwe sporthal. Het streven naar een sportvriendelijk beleid en een goede ruimtelijke inplanning lopen daar samen.

Inzake wonen heeft de gemeente al verscheidene stappen gezet. In 2009 werd het woonbeleidsplan goedgekeurd. Nadruk ligt op een goede informatieverstrekking naar de burgers, stimuleren van het aanpassen van oudere woningen en betaalbaar wonen. In verband met dit laatste staat momenteel een eerste project in de bouwsteigers. Er zullen 10 huurwoningen gerealiseerd worden ter hoogte van de brugstraat, vlakbij het station. De omvorming van de huidige rijkswachtkazerne te Boutersem tot sociale woningen, een tweede project, krijgt momenteel meer vorm. Meer nieuws volgt!

Het begrip “gemeenschapsvormende initiatieven” klinkt wellicht een beetje raar, maar het is een bijzonder verrijkend domein. Voor mij gaat het over het stimuleren van initiatieven die mensen bij mekaar brengen en opnieuw zorgen voor sterke banden en andere contacten tussen mensen uit het dorp. We doen dit via onder meer de feestcheques, de deelname aan de dag van de buren etc.

Burgelijke stand gaat over de belangrijke momenten in het leven (geboorte, huwelijk, overlijden enz) en de documenten die daarvoor opgemaakt moeten worden. Mensen huwen, gouden huwelijke vieren e.d. is uiteraard steeds zeer gezellig. Het is mooi om bij zulke momenten te mogen deelnemen in het geluk van de mensen. We proberen het moment daar centraal te zetten en er toch iets van te maken. In die optiek worden geen kosten aangerekend voor het huwelijksboekje en proberen we flexibel te zijn voor wat betreft mogelijke momenten om te huwen (maar liefst wel niet ’s nachts uiteraard).

Toerisme klinkt voor een kleine gemeente misschien overroepen, maar het gaat in de eerste plaats over het tonen van de mooie plaatsen van onze gemeente aan de inwoners en de buitenwereld. Het is fier zijn over het erfgoed en aanbod van landschap, groen en natuur in eigen streek.Sedert de oprichting van de Raad voor toerisme en recreatie eind 2008 werd ieder jaar een nieuwe bewegwijzerde wandeling gerealiseerd.

Alles samen is het een hele boterham, maar steeds dicht bij mensen en dus een voorrecht om te mogen doen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s