Een sportgemeente in wording.

Het is een hele uitdaging, maar wel een uitgesproken ambitie om meer mensen aan het bewegen te krijgen in onze gemeente. Nu dat de sporthal bijna een feit is, is het tijd om te ontwaken en de ambitie te realiseren om van boutersem echt een sportgemeente in wording te maken.

De ingrediënten daarvoor zijn o.a. een behoorlijke sportinfrastructuur, een gemeentelijke beleidskeuze om werk te maken van sport en vooral vele vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn het cement van onze gemeente. Inzake sport is dat niet anders. Zonder hen kunnen we het vergeten. Aantrekken van vrijwilligers die zich willen inzetten voor sport en beweging in het algemeen is dus ontzettend belangrijk. Door de nodige randvoorwaarden te realiseren, zoals een goede infrastructuur en een dosis erkenning, kunnen we hen ondersteunen en motiveren om verder hun hobby uit te oefenen.

Als gemeente is het verder onze opdracht om ervoor te zorgen dat er een behoorlijke infrastructuur aanwezig is. We mogen niet verwachten dat individuele sporters, recreanten of sportclubs dit zelf kunnen realiseren. Zelfs in een kleine gemeente met zeer beperkte middelen is het onze plicht om ons hiervoor in te zetten en de sportieve noden naar infrastructuur van onze inwoners proberen in te vullen. Na vele jaren zijn we, mede met de hulp van de Vlaamse overheid en het sportinfrastructuurfonds van gewezen minister van sport Bert Anciaux, er toch in geslaagd om een sporthal te bouwen. Het dossier werd reeds opgestart in december 2007 en samen met acht andere gemeenten/steden werden we geselecteerd om dit project te realiseren.

We moeten beseffen dat dit een grote jaarlijkse investering is voor de hele gemeenschap, maar tegelijk durven zeggen dat dit noodzakelijk en zinvol is. Dat het tegemoet komt aan een vraag blijk al duidelijk uit de toegenomen interesse in dit project van de afgelopen maanden. Vele inwoners stellen de vraag wanneer het zover is, welke sportief aanbod er zal zijn en hoe de zaal er zal uitzien. Binnenkort is het zover. Wellicht rond september, 2 maanden vroeger dan voorzien, zal de zaal ingebruik genomen worden. Afgelopen donderdag kregen de sportclubs, de gemeenteraadsleden en de Sportraad een eerste preview. Ik denk te mogen zeggen dat iedereen onder de indruk was van de nieuwe infrastructuur. Dat voelt goed aan.

Nu moeten we, samen met de Sportraad en andere geïnteresseerden, naast het reeds bestaande aanbod (bv korfbal, voetbal en tennis) werk maken van bijkomende sportieve initiatieven. De gemeente is vragende partij om nieuwe sportclubs aan te trekken en om het sportief aanbod sterk uit te breiden. Ik ben alvast fier en blij met diverse nieuwe initiatieven, zoals bv het danshuis boutersem (www.danshuisboutersem.be), handbal leuven, basket tienen en mogelijk ook lubbeek die in goede samenwerking zullen pogen om nieuwe succesverhalen op te starten.

Naast dit alles is het ook tijd voor u, onze inwoners, om hun sportschoenen van de haak te halen en hun reeds vergeten nieuwjaarsintenties nieuw leven in te blazen. Ik hoop dat iedereen van zich laat horen en initiatief neemt om ons te laten weten welke sporten zij of hun kinderen graag zouden ontdekken. Ook mensen die zich willen inzetten om beweging bij bv kinderen en senioren te promoten, hun expertise, kennis of engagement te activeren, graag!

Laat van je horen!!

Sportieve groet,

Gunther

Advertentie

Over janssensg

ben 36 jaar, samenwonend, zoon van 5 jaar ik werk als HR verantwoordelijke in een onderneming te Brussel. verder ben ik schepen in de gemeente Boutersem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s