De afgelopen jaren werd er geïnvesteerd in de culturele infrastructuur op maat van onze gemeente. Dit wil zeggen dat we sterk investeren in onze bibliotheek, onze buurthuizen en dat we onze verenigingen en inwoners ondersteunen wanneer ze zelf lokale initiatieven nemen. Een cultureel centrum bouwen zoals bv. in Bierbeek is immers niet realistisch en weinig wenselijk gezien het beschikbare en nabij aanbod in Bierbeek, Leuven en Tienen.  Midden 2011 werd aangesloten bij het Intergemeentelijk samenwerkingsverband “ Cultuurregio Hageland”.

De bibliotheek kreeg een facelift. Er werd een moderne zelfuitleenbalie geïnstalleerd om de gebruikers beter te kunnen dienen en enkele afdelingen kregen een opknapbeurt. De nieuwe glazen deur staat symbool voor een open blik op de wereld.  Onze bib is nu toegankelijker, overzichtelijker en oogt nog meer uitnodigend  dan voordien. Dit jaar zijn we gestart met de “BIB aan huis”. Hiermee zorgen we ervoor dat boeken, tijdschriften en dvd’s aan huis worden geleverd bij mensen die zelf niet meer in staat zijn om naar de bibliotheek te komen. Verder werden tevens de sanitaire voorzieningen in het cc werden aangepakt en er werd een nieuwe cv werd geplaatst.

Ter ondersteuning van initiatieven van verenigingen en inwoners werden o.a. podiumelementen aangekocht, de buurthuizen werd verduisterd, enz.  De gemeentelijke feestzaal werd wat aangepast (isolatiemuur, ramen dichtgemaakt). In een tweede fase zal het podium aangepakt worden. De gemeente heeft graag haar steun verleend aan diverse activiteiten georganiseerd door de Cultuurraad.

Overzicht:

  • Opmaak verenigingengids 06/11/2007
  • Intergemeentelijk samenwerkingsverband “ Cultuurregio Hageland”31/05/2011
  • Aanwerving halftijdse bibliotheekassistent C1 09/01/2007
  • Aankoop en installatie zelfuitleenbalie  BIB (RFID- en betaalsysteem 10/03/2009)
  • Reglement op het gebruik infoportieken 16/01/2007
  • Aankoop podium 19/06/2007
  • Verduistering buurthuizen 29/04/2008
  • Kunstenaarstentoonstelling 24/02/2008
  • Overeenkomst provincie Vlaams-Brabant m.b.t. afsluiten van een vrijwilligersverzekering

Over janssensg

ben 36 jaar, samenwonend, zoon van 5 jaar ik werk als HR verantwoordelijke in een onderneming te Brussel. verder ben ik schepen in de gemeente Boutersem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s