Speelstraat

Er werden verschillende initiatieven genomen om particuliere initiatieven te ondersteunen die het gemeenschapsgevoel versterken.  We stellen immers vast dat mensen zich vaker meer occasioneel engageren voor een project of activiteit. Dit dient aangemoedigd te worden. Daarom werd het systeem van de feestcheques ingevoerd, werd de organisatie van straatfeesten en speelstraten aangemoedigd en werd het concept van de dag van de buren ingevoerd. Het systeem van de feestcheques kent een groot succes. Jaarlijkse worden er immers een dertigtal straat- of wijkfeesten georganiseerd.

Een andere wijze om mensen samen te brengen rond een thema/moment is de organisatie van een activiteit voor de 50-jarigen in onze gemeenten.  Alle sarah’s en abrahams van een jaar worden samengebracht bij een hapje en een drankje.

In het kader van het sociaal beleidsplan werd tevens een ontvangstmoment voor de nieuwe inwoners georganiseerd. Ze krijgen een rondleiding in het dorp, een warm welkom en een kennismaking met de adviesraden en de gemeentelijke administratie.

Overzicht:

  • Invoering concept van de Dag van de Buren 04/03/2008
  • Verwelkoming nieuwe inwoners 17/05/2008
  • Gemeentelijk reglement uitleendienst 01/09/2008
  • Reglement m.b.t. het toekennen van feestcheques voor buurt- straat –of wijkfeesten 29/05/2008
  • Aankoop partytenten 22/09/2009
  • Onthaal 50-jarigen 14/09/2010
Advertentie

Over janssensg

ben 36 jaar, samenwonend, zoon van 5 jaar ik werk als HR verantwoordelijke in een onderneming te Brussel. verder ben ik schepen in de gemeente Boutersem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s